NAŠE
ZGODBE

 

Prepustite se
edinstvenim
dogodivščinam.


Se v vas skriva veliki raziskovalec, ali pa se raje prepuščate sproščujočemu zvoku voda? Vedno iščete še neodkrite kotičke, ali se raje prepuščate kulinaričnemu razvajanju? Obožujete hribe in doline, ali se raje potikate po položnejših travnikih?

Naše zgodbe vam pričarajo vse to... in še več. Trudimo se, da vam zaupamo kakšno skrivnost in posebnost, ki je ne boste prebrali ali slišali nikjer. Za vse tiste, ki vas zanimajo res skriti kotički.


Apartma_ZelenaDolina_Cerkno_narava-01

Neokrnjena narava

Gozdovi, hribi, doline, travniki, vode, slapovi. Tudi jutro na Poreznu. Vse na dosegu koraka!
Apartma_ZelenaDolina_Cerkno_vode-01

Vode in skrivnostni slapovi

Cerkljanska je posejana z rekami in potoki, na dosegu roke pa je tudi Soča - bistra hči planin.
Apartma_ZelenaDolina_Cerkno_pohodnistvo-01

Sprehodi in kolesarski izleti

Razgledi so vam na dosegu rok... in nog. Naj gre za polurni sprehod ali celodnevno kolesarjenje.
Apartma_ZelenaDolina_Cerkno_kulinarika-01

Kulinarično raziskovanje

Cerkljanska z okolico vam lahko ponudi vse. Od slanih prigrizkov do sladkih presenečenj. In vse vmes.

 

Še nekaj idej,
ki lahko zapolnijo vaš prosti čas

✔ sprehod okoli jezera Most na Soči in vožja z ladjo Lucija
✔ obisk Unescove Idrije, Antonijevega rova, Topilnice Hg in ostalih rudniških zapuščin
✔ Soča z vsemi svojimi lepotami
✔ naravna kopališča na reki Idrijci
✔ pohod na Porezen ali Blegoš, najvišja vrhova Cerkljanskega in Škofjeloškega hribovja
✔ izposoja in izlet z e-kolesom
✔ obisk festivalskega dogajanja v okolici (GorA RockA, Festival Idrijske čipke, Punk Rock Holiday, Poletje v Cerknem, ...)
✔ vožnja z avtovlakom do Bohinjske Bistrice in obisk Bohinjskega jezera
✔ ribolov z dovolilnico v reki Idrijci
PartizanskaBolnicaFranja

Partizanska bolnica Franja

Partizanska bolnica Franja je simbol mednarodnega povezovanja in odpora proti fašizmu in nacizmu v času druge svetovne vojne. Predstavlja simbol slovenskega partizanskega zdravstva in priča o neverjetni humanosti in požrtvovalnosti zdravstvenega in drugega osebja v skrbi za ranjence.

Iz našega apartmaja se lahko do Franje odpravite kar peš, saj je oddaljena le 3 km.

SmucarskiCenterCerkno

Smučarski center Cerkno

Odlično urejene proge, najsodobnejše in najvarnejše naprave, kakovostna ponudba ostalih storitev, na čelu z Alpsko perlo na vrhu Smučarskega centra Cerkno, so glavni razlogi, da je SC Cerkno več let zapored prejel laskavo priznanje Naj slovensko smučišče.

Kolesarstvo

Kolesarjenje

Cerkljansko hribovje je kolesarjem pisano na kožo, saj se ponaša z izrazito neokrnjeno naravo ter številnimi slikovitimi potmi. Izbirate lahko med kratkimi in nezahtevnimi, kot tudi daljšimi in napornejšimi turami, za katere je priporočljiva dobra telesna pripravljenost. Vzponi na bližnje vrhove bodo poplačani z nepozabnimi razgledi, pri nas pa boste na svoj račun prišli tudi ljubitelji spusta.

VodneAktivnosti

Vodne aktivnosti

Cerkno z okolico ponuja uživanje v vodnih aktivnosti skozi celo leto v vsestransko uporabni in zdravilni termalni vodi. V toplejših mesecih pa tudi v naravi. V obsežno območje Nature 2000 spada reka Idrijca, ki vabi vse ljubitelje športnega ribolova in kajakaštva. Seveda pa vas čista reka vabi tudi z naravnimi kopališči.

DivjeBabe

Arheološki park Divje babe

Arheološki park Divje babe, ki leži v razgibani pokrajini Idrijsko-Cerkljanskega hribovja, je eno najpomembnejših najdišč stare kamene dobe na svetu. V strmem, skalnatem pobočju, ki se od Šebreljske planote spušča v dolino reke Idrijce, je skrita jama, v kateri so bile najdene kosti več kot 60-ih različnih živalskih vrst... in najpomembnejše; piščal, najstarejše glasbilo na svetu.

Laufarija

Cerkljanska laufarija

Močan element lokalne identitete občine in njenih prebivalcev so »laufarji«, ena najbolj prepoznavnih tradicionalnih pustnih skupin v Sloveniji. Cerkljanska laufarija je stoletja dolgo potekala po nenapisanih pravilih, ki so se z ustnim izročilom prenašala iz roda v rod. Skupina danes šteje 25 likov, posebnost pa so njihova naličja (26 jih je) – t.i. »larfe«, ki so izrezljane iz lipovega lesa.

Pohodnistvo

Pohodništvo

Cerkno z okolico spada v Cerkljansko hribovje. Med hribi in slemeni se vijejo doline in ozke grape s kristalno čistimi vodami, vmes pa se dvigajo planote. Čez naše območje potekajo številne planinske poti in pohodniške transverzale. Označene in urejene so številne pohodne poti, primerne tudi za nordijsko hojo, ki ponujajo pohodniške užitke v vseh letnih časih.

kulinarika

Kulinarično raziskovanje

Na kulinarično raziskovanje se lahko odpravite sami, lahko pa vam pri tem pomagamo tudi mi. Ne bodo vas razočarali mesni in mlečni izdelki okoliških kmetij, kmečke jedi naših starih non in posebne lokalne kulinarične specialitete, namenjene sladkanju v vsakem trenutku dneva. Tudi domače pivo ne manjka!

RAZIŠČITE TA NEOKRNJEN DEL SLOVENIJE IZ NAŠEGA APARTMAJA.
info@zelenadolina.si, 051 351 290


Vabljeni
na

Cerkljansko!
do 5 oseb

Lahko se odločite, da nas obiščete sami, v paru, kot družina, v prijateljski družbi ali kot poslovni gost. Ne glede na vaš razlog obiska, se bomo potrudili, da nas boste zapustili navdušeni.Delček narave v objemu apartmaja

Travniki, gozdovi, polja in hribi predstavljajo Cerkljansko. In del tega smo se trudili prenesti v notranjost apartmaja. Naj si gre za izbrane suhe cvetove in trave, domač rastlinski terarij ali sveže travniško cvetje. Unikaten izbor aranžmajev vam bo pričaral svežino in prostranstvo v vsakem trenutku dneva.

24 ur na dan, 7 dni v tednu

Pred, med in po vašem obisku smo vam na voljo 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Tu smo, da vam predstavimo Cerkljansko na način kot si ga niste predstavljali. Na vašo željo lahko poskrbimo za vse od oskrbe z domačimi kuharskimi sestavinami, idejami za izlete, odkrivanje skritih kotičkov, romantična presenečenja v naravi, kulinarična razvajanja, ... meja (skoraj) ni :)

RAZIŠČITE TA NEOKRNJEN DEL SLOVENIJE IZ NAŠEGA APARTMAJA.
info@zelenadolina.si, 051 351 290